ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ 5 ΕΩΣ 6 ΕΤΩΝ

Τα Νήπιά μας αποκτούν βασικές προγραφικές και προμαθηματικές γνώσεις και με ευχάριστες ενασχολήσεις (όχι μόνο μέσα από εργασίες), έρχονται σε επαφή με τα γράμματα και τους αριθμούς, μέσα από παιχνίδι και διασκεδαστικές δραστηριότητες, προσαρμοσμένες στις ανάγκες και δυνατότητες της ηλικίας τους με τρόπο που να μην αναστέλλουν την φαντασία και τη δημιουργικότητα, ιδιότητες εξαιρετικά σημαντικές για την ισορροπημένη εξέλιξή τους.

Τα παιδιά μας προετοιμάζονται για το Δημοτικό Σχολείο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ακολουθούν το πρόγραμμα (ή παρόμοιο) με αυτό της Α’ Δημοτικού, διότι σύμφωνα με την παιδαγωγική μέθοδο του Νηπιακού Κέντρου Μπωντέν, θεωρείται ότι μια τέτοια προσέγγιση, θα ήταν καταστροφική για την μαθησιακή εξέλιξη, αλλά και την γενικότερη ισορροπημένη ανάπτυξή τους.

Ποικίλα προγράμματα δραστηριοτήτων, προσφέρουν στα παιδιά την δυνατότητα να εκφράζονται, να αναπτύσσουν την φαντασία τους, να αγαπούν και να ασκούνται στην δημιουργική απασχόληση, να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους (το καθένα με το ρυθμό του) και να πειραματίζονται με πολλά διαφορετικά υλικά, μεθόδους και εργασίες.

Η παιδαγωγική μέθοδος του Νηπιακού Κέντρου Μπωντέν, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην γλωσσική ανάπτυξη των παιδιών μας, θεωρώντας πολύ σημαντικό παράγοντα για την μαθησιακή τους εξέλιξη, την ικανότητα να γίνονται κατανοητά, να μπορούν να εκφράζονται ολοκληρωμένα και να αρθρώνουν σωστά.

Το παιδαγωγικό πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα, ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα, γνώσεων, συμμετοχής και ανάπτυξης δεξιοτήτων, από Μαγειρική έως… Πειράματα Φυσικής, από Ιστορία της Τέχνης έως… Εξοικείωση με τα σκυλιά, από Μαριονέτες έως… Θεατρικά Δρώμενα.

Τα παιδιά ηλικίας Προνηπίου (4 χρονών) και Νηπιαγωγείου (5 χρονών), συμμετέχουν σε προγράμματα Εκπαιδευτικών Επισκέψεων.

ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ
— Κέντρο Ανακύκλωσης
— Αττικό Ζωολογικό Πάρκο
— Πλανητάριο Ιδρύματος Ευγενίδου
— Πατητήρι περιοχής Μεσογείων
— Αγροτόσπιτο
— κ.ά.

ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
— Μουσείο Γουλανδρή Κυκλαδικής Τέχνης
— Αρχαιολογικό Μουσείο
— Εθνική Πινακοθήκη
— Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
— Μουσείο Μπενάκη
— Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ
— Μουσείο Πυροσβεστικής
— Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών
— κ.ά.


ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Αξιόλογες Θεατρικές παραστάσεις, αυστηρά επιλεγμένες από το Εκπαιδευτικό προσωπικό των Νηπιακών Κέντρων μας.

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Τα Προνήπια και τα Νήπια συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαιδευτικών Επισκέψεων, σε επιλεγμένους προορισμούς με ξενάγηση από εξειδικευμένους Παιδαγωγούς: π.χ. Μουσείο...
Διαβάστε περισσότερα

Αρχιτεκτονική

Σε συνεργασία με τους αρχιτέκτονες της ομάδας zoomology εισάγουμε την αρχιτεκτονική στην προσχολική εκπαίδευση με ένα εργαστήρι με προβολές, σχέδια...
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογία

Με προγράμματα κατάλληλα για την ηλικία των παιδιών και μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών με κατάλληλο software εκμάθησης σε μικρά παιδιά με...
Διαβάστε περισσότερα
Scroll To Top