Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Όλα ξεκίνησαν το 1954 από την παιδαγωγό Βαρβάρα Μπωντέν

Με πολλή στοργή & αγάπη για τα παιδιά, εξελιγμένες για την εποχή γνώσεις παιδαγωγικής και πολύ ζήλο, δημιούργησε στην Φιλοθέη το πρώτο Νηπιαγωγείο της.

Από τότε πέρασαν 60 χρόνια συνεχούς επιτυχημένης λειτουργίας.

Η οικογενειακή ατμόσφαιρα ήταν η “σημαία” του Νηπιαγωγείου Μπωντέν και είναι ο άξονας όλης της προσπάθειάς μας, φροντίζοντας τα παιδιά με τρυφερότητα, στοργή και σταθερή παιδαγωγική μεταχείριση, ώστε να αισθάνονται ευτυχισμένα, ασφαλή και ανεξάρτητα!

Το 2005, εγκαινιάστηκε η λειτουργία του Νηπιακού Κέντρου Μπωντέν στο Κεφαλάρι!

Στο Νηπιακό Κέντρο μας, έχουμε βασικό στόχο, μέσα από πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, να προετοιμάσουμε τα παιδιά για το Δημοτικό Σχολείο, θωρακίζοντάς τα με ψυχοκινητικές, κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες, που θα συμβάλλουν δημιουργικά στην περαιτέρω εξέλιξή τους. Είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στην διαμόρφωση χαρακτήρων με αυτονομία, αυτάρκεια, ενισχυμένη αυτοπεποίθηση, ψυχική αντοχή στις δυσκολίες και πλούσιες δεξιότητες.

64

Χρόνια

11454

Ημέρες Παιδαγωγικού Έργου

14

Δασκάλες

6837

Μικρά Μπωντενάκια

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Οι Δασκάλες μας έχουν επιλεγεί με πολύ αυστηρά κριτήρια, γνωρίζουν όλα τα παιδιά του Νηπιακού Κέντρου και παρόλο που υπάρχει δομημένο πρόγραμμα ανά ηλικιακή ζώνη, τα παιδιά αισθάνονται οικείους όλους τους χώρους, καi γνωρίζουν ότι είναι ελεύθερα να επισκεφθούν οποιαδήποτε άλλη τάξη, είτε για να συναντήσουν μια “προηγούμενη” Δασκάλα τους, είτε για να παίξουν με κάποιο φίλο ή φίλη. Δύο φορές κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, επισκέπτεται το Νηπιακό Κέντρο μας, Λογοπαιδικός, η οποία συνομιλώντας με τα παιδιά, μας ενημερώνει για αυτά που χρειάζονται ειδικές ασκήσεις, ώστε να βελτιώσουν την άρθρωση ή τη δομή του λόγου τους.

Είναι βασική μας αρχή να επενδύουμε στις σχέσεις με τις Δασκάλες μας, πολλές από τις οποίες εργάζονται στο Νηπιακό Κέντρο πολλά-πολλά χρόνια, διαδικασία η οποία εξασφαλίζει άριστη μεταξύ τους συνεργασία, υλοποίηση προγραμμάτων με κοινό πνεύμα και τέλος αποτελεσματική αντιμετώπιση των καθημερινών ζητημάτων.

Τέλος, Παιδίατρος επισκέπτεται προγραμματισμένα ή και έκτακτα εφόσον χρειασθεί το Νηπιακό Κέντρο, εξετάζει τα παιδιά και μας ενημερώνει αναλυτικά για την υγεία τους.

Κάθε ενάμιση περίπου μήνα, προγραμματίζεται συγκέντρωση γονέων, στην οποία πραγματοποιείται ενημέρωση από τις Δασκάλες για την πρόοδο των παιδιών και παρουσιάζονται πλήθος χειροτεχνιών και άλλων δραστηριοτήτων.

Δύο φορές κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς, οι γονείς παραλαμβάνουν δελτίο αναλυτικών πληρο- φοριών, με συγκεκριμένους άξονες αναφοράς (πρόοδος, απόδοση σε ασκήσεις λεπτής κινητικότητας, κοινωνική συμπεριφορά, ομιλία-λεξιλόγιο, ιδιαίτερες δεξιότητες, κα.).

Άντα Γκοστίμα

Αν θα μπορούσα να αλλάξω τον κόσμο θα ήθελα να παραμέναμε όλοι παιδιά και να σταματούσαμε όλοι μαζί τους πολέμους ενωμένοι!

Νάντια Τσέτσικα

Αν θα μπορούσα να αλλάξω τον κόσμο θα ήθελα το παιδικό χαμόγελο, η δημιουργικότητα και η φαντασία να παραμείνουν χαραγμένα για πάντα στην ψυχή των παιδιών, και εκείνα να εξαπλώνουν τη μαγεία γύρω τους!

Μαρία Παναγιωτοπούλου

Αν μπορούσα να αλλάξω τον κόσμο, θα σταματούσα τους πολέμους και θα έφερνα την ειρήνη! Θα ήθελα όλα τα παιδιά του κόσμου να έχουν μία οικογένεια και να είναι χαρούμενα!

Elisabeth Athanasiou

Αν μπορούσα να αλλάξω τον κόσμο, θα τον χρωμάτιζα με καλοσύνη! Η καλοσύνη είναι ένα δώρο που έχει ο καθένας από εμάς και μπορεί να δώσει!

Elisabeth Theodorou

Αν μπορούσα να αλλάξω τον κόσμο, θα έβαζα χρώμα και ήλιο, πουλιά και τραγούδια και παραμυθάδες παντού!

Άννα Αμπαριάν

Αν θα μπορούσα να αλλάξω τον κόσμο θα γέμιζα με χρώματα όλο τον πλανήτη και θα σκορπούσα χαμόγελα σε όλα τα παιδιά!

Μαρία Ξηρουχάκη

Αν θα μπορούσα να αλλάξω τον κόσμο θα προσπαθούσα όλα τα παιδιά να είναι ευτυχισμένα και χαμογελαστά!

Νικόλ Μπρούσκου

Αν θα μπορούσα να αλλάξω τον κόσμο θα ήθελα να μάθω σε όλους τους ανθρώπους να αγαπούν και να φροντίζουν τα ζώα του πλανήτη!

Sophia Christidi

Αν μπορούσα να αλλάξω τον κόσμο θα έκανα τους ενήλικες να βλέπουν τη ζωή μέσα από τα μάτια ενός παιδιού! Να ζούμε ανέμελοι και να απολαμβάνουμε τη στιγμή, να αγαπάμε χωρίς αντάλλαγμα, να μην κάνουμε διακρίσεις!

Vivian Karavana

Αν θα μπορούσα τον κόσμο θα τον έκανα πιο δίκαιο και προσβάσιμο για όλους. Θα προσπαθούσα να πείσω τους ανθρώπους να επενδύσουν στην παιδεία, την υγεία και τις επιστήμες και θα έδινα ίσες ευκαιρίες σε όλους!

Αδαμαντία Κομνηνού

Αυτό που με κάνει χαρούμενη είναι να συζητώ με παιδιά – όσο το δυνατόν πιο μικρά! – Και να εξακολουθώ να εκπλήσσομαι καθημερινά από τις απαντήσεις τους!

Πέγκυ Κορίζη

Αυτό που με κάνει χαρούμενη είναι να κοιτάζω τα μάτια των παιδιών όταν τους διαβάζω παραμύθι. Ίσως είναι ένα από τα ωραιότερα συναισθήματα που νιώθω μέσα στη μέρα μου.

Ρένα Φραγκή

Αν μπορούσα να αλλάξω τον κόσμο θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα, πράσινα τα δάση, μπλε τον ωκεανό, και θα ζωγράφιζα μία μεγάλη καρδιά στις ζωές των ανθρώπων!

Μαρίνα Μπρούσκου

Αν μπορούσα να αλλάξω τον κόσμο θα σταματούσα όλους τους πολέμους, θα διατηρούσα το περιβάλλον μας καθαρό, και θα έκανα όλους τους ανθρώπους να γελούν και να είναι χαρούμενοι!

Ρούλα Κοντογιάννη

Αυτό που με κάνει χαρούμενη είναι η οικογένειά μου, τα παιδιά μου, η δουλειά μου, οι φίλοι μου, μία βόλτα στη θάλασσα και οι θετικοί άνθρωποι!

Τζίνα Δημητροπούλου

Αν μπορούσα να αλλάξω τον κόσμο θα ήθελα όλα τα παιδιά του κόσμου να περνούν την παιδική τους ηλικία σαν παιδιά.

Ίλια Παπανικολάου

Αν μπορούσα να αλλάξω τον κόσμο, θα αφαιρούσα όλες τις αρνητικές σκέψεις βάζοντας χρώματα και θετικά συναισθήματα στις καρδιές των ανθρώπων. ‘Ίσως με αυτόν τον τρόπο έρθουμε λίγο πιο κοντά στην πραγματική ευτυχία!

Άννα Πάλλη

Αν μπορούσα να αλλάξω τον κόσμο, θα ήθελα να βλέπω τα πρόσωπα των παιδιών χαρούμενα και τα μάτια τους να λάμπουν από ευτυχία και αγάπη!

ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Δόθηκε μεγάλη προσοχή στην επιλογή των εγκαταστάσεων που θα στέγαζαν το Νηπιακό Κέντρο μας στο Κεφαλάρι. Επιθυμώντας να αποτελέσει χώρο οικείο, φιλόξενο και πάνω απ’ όλα, ευχάριστο για την παραμονή των παιδιών, επιλέξαμε το παραδοσιακό αρχοντικό της οδού Χαριλάου Τρικούπη 66.

“Το παραδοσιακό οίκημα, ικανοποιεί όλα τα ανωτέρω, καθώς συνδυάζει τους ευρύχωρους φωτεινούς χώρους, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την άνετη και ευχάριστη παραμονή των παιδιών, με ένα πραγματικά ζηλευτό κήπο.”

Οι εσωτερικοί χώροι του σχολείου, είναι παραμυθένιοι, άνετοι, φωτεινοί με μεγάλα παράθυρα και ανάγλυφες οροφές.

Κεντρικά συστήματα θέρμανσης και ψύξης, εξασφαλίζουν την άνετη και υγιεινή παραμονή των παιδιών.

Ξεχωριστή είναι η μεγάλη αυλή με την σκεπαστή αμμοδόχο και ο καταπράσινος, χωρισμένος σε τρία επίπεδα κήπος, για να ανταποκρίνεται στις ηλικιακές ανάγκες όλων των παιδιών.

Ο κήπος διαθέτει ένα μικρό σπιτάκι, πολλά ατομικά και ομαδικά παιχνίδια (τραμπάλα, τσουλήθρα, μονόζυγο, κα), χώρο για ποδόσφαιρο και μεγάλες επιφάνειες με γρασίδι, λουλούδια, δένδρα, χωρίς επικίνδυνα σημεία.

Τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να παίζουν ελεύθερα όπως τον παλιό καλό καιρό, να σκαρφαλώνουν, να τρέχουν, να αναπνέουν φρέσκο αέρα και ταυτόχρονα, να είναι ασφαλή, σε ένα απολύτως ελεγχόμενο περιβάλλον.

Στο υπέροχο ξύλινο κιόσκι, το οποίο είναι φωλιασμένο μέσα στην πρασινάδα του κήπου, πραγματοποιούνται πολλές δραστηριότητες των παιδιών, όπως παραμύθι, τραγούδι, πατητήρι και πολλές άλλες.

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Τα Προνήπια και τα Νήπια συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαιδευτικών Επισκέψεων, σε επιλεγμένους προορισμούς με ξενάγηση από εξειδικευμένους Παιδαγωγούς: π.χ. Μουσείο...
Διαβάστε περισσότερα

Αρχιτεκτονική

Σε συνεργασία με τους αρχιτέκτονες της ομάδας zoomology εισάγουμε την αρχιτεκτονική στην προσχολική εκπαίδευση με ένα εργαστήρι με προβολές, σχέδια...
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογία

Με προγράμματα κατάλληλα για την ηλικία των παιδιών και μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών με κατάλληλο software εκμάθησης σε μικρά παιδιά με...
Διαβάστε περισσότερα
Scroll To Top