ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ 2 ΕΩΣ 4 ΕΤΩΝ

Το πρόγραμμα του Παιδικού Σταθμού περιλαμβάνει κάθε μέρα γυμναστική, τραγούδι, χειροτεχνία, ζωγραφική, εκλογή ελεύθερου παιχνιδιού, ομιλία Μυθολογία, κουκλοθέατρο, παραμύθι, πραγματογνωσία, δραματοποίηση, ομαδικά μουσικοκινητικά παιχνίδια, Αγγλικά, Γαλλικά. Πραγματοποιούμε επίσης προμαθηματικές και προγραφικές ασκήσεις στα Προνήπια. Δίνουμε ακόμα στα Προνήπια κάθε Δευτέρα μία δημιουργική και διασκεδαστική εργασία για να την κάνουν στο σπίτι τους κατά την διάρκεια της εβδομάδας. Με αυτόν τον τρόπο, τους συνηθίζουμε να έχουν ελαφρύ-διασκεδαστικό καθήκον στο σπίτι και παράλληλα να αρχίσουμε να καλλιεργούμε την υπευθυνότητά τους.

Τα παιδιά, όταν το επιτρέπει ο καιρός, παίζουν ελεύθερα στον κήπο, όπου υπάρχουν διάφορα όργανα γυμναστικής, ή παίρνουν μέρος σε ομαδικά παραδοσιακά παιχνίδια (π.χ. περνά-περνά η μέλισσα, κ.λ.π.).

Όλα τα παιδιά κάθε μέρα τραγουδούν με συνοδεία πιάνου και παίζουν ρυθμικά παιχνίδια. Επίσης, όλα τα κορίτσια παρακολουθούν μαθήματα Μπαλέτου (δύο φορές την εβδομάδα).

ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ

1) Πολλές διασκεδαστικές χειροτεχνικές δραστηριότητες, που έχουν σαν στόχο να κάνουν τα παιδιά να αγαπήσουν τη δημιουγική απασχόληση και να αυξήσουν σιγά σιγά, κατά τη διάρκεια της Σχολικής χρονιάς, το χρόνο συγκεντρωτικής απασχόλησής τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε την ζωγραφική με μαρκαδόρους, δαχτυλομπογιές, πινέλα κ.λ.π., την χαρτοκολλητική και το κολλάζ με διάφορα υλικά, τις κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά, το κόψιμο με ψαλίδι, το τρύπημα με τρυπητήρι και το κέντημα με βελόνα και κλωστή!

2) Διηγήσεις και παραμύθια (τα οποία συχνά δραματοποιούνται από τα παιδιά) που πλουτίζουν τις παραστάσεις και το λεξιλόγιο των παιδιών και τα μαθαίνουν να ακούν με προσοχή (ο χρόνος της οποίας αυξάνεται σταδιακά μέσα στην χρονιά).

3) Μουσικοκινητικές δραστηριότητες – Αθλητικά

Τα «Ψαράκια», καθημερινά κάνουν «κύκλο», ακούν μουσική (κλασσική και παιδικά τραγουδάκια) , τραγουδούν και χορεύουν! Δύο φορές την εβδομάδα, τα κορίτσια κάνουν Ρυθμική στην αίθουσα του Μπαλέτου, φορώντας τα «μπαλετίνια» τους! Τα αγόρια μία φορά την εβδομάδα κάνουν Γυμναστική και μία φορά Αθλητικά στον κήπο του Σχολείου μας (ή σε κλειστό χώρο τις ημέρες όπου ο καιρός δεν το επιτρέπει), με τους Γυμναστές της ομάδας «Mini Tennis».

4) Μία ώρα την ημέρα, κάθε μέρα της εβδομάδας, τα παιδιά συμμετέχουν στο μάθημα των Αγγλικών ή των Γαλλικών, και σταδιακά εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους και βελτιώνουν την δομή του λόγου τους, μέσα από παιχνίδια, τραγούδια και διασκεδαστικές ομαδικές δραστηριότητες!

5) Κουκλοθέατρο και Θεατρικές Παραστάσεις

Τα «Ψαράκια» παρακολουθούν στον χώρο του Σχολείου Παραστάσεις κουκλοθεάτρου (μία φορά την εβδομάδα) και επιλεγμένες Θεατρικές Παραστάσεις (μία φορά τον μήνα) έτσι ώστε η πρώτη τους επαφή με το Θέατρο να είναι ευχάριστη και να αποτελέσει βάση για μία δημιουργική σχέση των παιδιών με τις θεατρικές δραστηριότητες!

6) …Και παιχνίδι, πολύ παιχνίδι!!

Μέσα στην τάξη, έξω στον κήπο, και στην αυλή με την αμμοδόχο και τα αυτοκινητάκια, τα παιδιά παίζουν ελεύθερα, ατομικά ή ομαδικά και με την επίβλεψη και παρέμβαση των Παιδαγωγών (όταν χρειαστεί), μαθαίνουν τους κανόνες της ομαδικής ζωής, αναπτύσσουν αισθήματα αλληλεγγύης, αποκτούν ευγένεια και καλούς τρόπους και καλλιεργούν την κοινωνική συμπεριφορά τους!

Κατά την διάρκεια της Σχολικής χρονιάς μας δίνονται πολλές ευκαιρίες να γιορτάσουμε και να χαρούμε!

Στις Εθνικές Γιορτές (28η Οκτωβρίου και 25η Μαρτίου) κάνουμε παρέλαση με τις σημαίες που έχουμε φτιάξει μόνοι μας, απαγγέλλουμε ποιήματα και τραγουδάμε δυνατά και περήφανα! Την ημέρα του Halloween, διασκεδάζουμε «τρομάζοντας» τα παιδιά και της δασκάλες των άλλων τάξεων και τρώμε τις λιχουδιές που κερδίσαμε! Τα Χριστούγεννα, με τραγούδια, κάλαντα, μικρά θεατρικά και χορευτικά, υποδεχόμαστε τον Αη Βασίλη που… δεν μας ξεχνά ποτέ! Τις Απόκριες, χορεύουμε γύρω από το γαϊτανάκι, και διασκεδάζουμε με τους κλόουν που έρχονται στην Γιορτή μας! Το Πάσχα, συμμετέχουμε στο πολύ διασκεδαστικό «egg-hunt» και ψάχνουμε στον κήπο του Σχολείου τα κρυμμένα σοκολατένια αυγουλάκια (και τον σοκολατένιο λαγό!).

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Κατά την διάρκεια του καθημερινού προγράμματος, τα «Ψαράκια» μπορούν να επιλέξουν να συμμετέχουν σε ένα ή και στα δύο παρακάτω εργαστήρια:

1) Computer stars: Πρόκειται για την γνωριμία με τον μαγικό κόσμο των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών! Υλοποιείται μία φορά την εβδομάδα στον χώρο του Σχολείου μας.

2) Οι Μικροί Αγρότες: Φυτεύουμε εποχιακά λαχανικά, παρατηρούμε την εξέλιξή τους και… τα τρώμε! Μία φορά την εβδομάδα, στο χώρο του Σχολείου μας.

Τα εργαστήρια αυτά πραγματοποιούνται την ώρα του ελεύθερου παιχνιδιού, έτσι ώστε τα παιδιά που συμμετέχουν σε αυτά, να μην χάνουν κάποια από τις άλλες δραστηριότητές τους.

Το καθημερινό πρόγραμμα της ομάδας μας ολοκληρώνεται στη 13:00. Τα «Ψαράκια» έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν να παραμείνουν στο Σχολείο και να συμμετάσχουν στο English Workshop μας. Καθημερινά στον χώρο του Σχολείου μας από τη 13:15 έως τις 14:00. English Workshop: Play-based and creative activities in English, adjusted to the children’s age and learning pace.

Τα «Ψαράκια» μας είναι ευτυχισμένα και γελαστά και ανακαλύπτουν κάθε μέρα με ικανοποίηση ότι είναι μεγάλα και ικανά για πολύ-πολύ σπουδαία πράγματα!

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Τα Προνήπια και τα Νήπια συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαιδευτικών Επισκέψεων, σε επιλεγμένους προορισμούς με ξενάγηση από εξειδικευμένους Παιδαγωγούς: π.χ. Μουσείο...
Διαβάστε περισσότερα

Αρχιτεκτονική

Σε συνεργασία με τους αρχιτέκτονες της ομάδας zoomology εισάγουμε την αρχιτεκτονική στην προσχολική εκπαίδευση με ένα εργαστήρι με προβολές, σχέδια...
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογία

Με προγράμματα κατάλληλα για την ηλικία των παιδιών και μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών με κατάλληλο software εκμάθησης σε μικρά παιδιά με...
Διαβάστε περισσότερα
Scroll To Top